Alegerea unei soluții pentru acoperirea piscinei din curte poate fi determinată de anumiți factori: nevoia de a conserva acest spațiu pentru a-l utiliza și în sezonul rece, protejarea luciului de apă de frunze si insecte, protejarea sistemelor de țevi etc. 

Variantele pe care le aveți la îndemână pot varia semnificativ, în funcție de bugetul avut la dispoziție, dimensiunile piscinei sau de simplitatea cu care sistemul respectiv poate fi montat și demontat, în funcție de preferințele dumneavoastră. 

În oferta Aquamar, sunt disponibile produse asociate unei plaje extinse de nevoi, privind acoperirea unei piscinei, indiferent de forma și dimensiunile acesteia. Pentru informații suplimentare sau recomandări de produs, nu ezitați să ne cereți sfatul.

CUPRINS: 

  1. De ce este necesară acoperirea piscinei? 
  2. Cum alegeți sistemul de acoperire pentru piscină?
  3. Tipuri de sisteme pentru acoperirea piscinei

1. De ce este necesară acoperirea piscinei? 

Acoperirea piscinei asigură o serie de avantaje, importante pentru buna funcționare a acestui spațiu din curte pe termen lung. Iată care sunt acestea:

1.1. Asigură un nivel ridicat al igienei pe luciul de apă

Soluțiile care permit acoperirea piscinei au un rol esențial în protejarea luciului de apă împotriva unor factori precum: praful, materiile de natură vegetală (frunze, crenguțe etc), insectele, dar și deșeurile plastice (ex: ambalajele unor produse aruncate intenționat peste gardul curții dumneavoastră). 

1.2. Încetinește procesul natural de evaporare a apei

Transformarea moleculelor de apă în vapori reprezintă un proces firesc, proces care are loc zilnic. Utilizarea unei soluții pentru acoperirea piscinei poate încetini derularea acestuia cu impact asupra costurilor de reumplere.

1.3. Poate micşora costurile cu întreținerea piscinei 

Acoperirea piscinei poate genera pe termen lung costuri de întreținere mult mai reduse comparativ cu perioada în care nu ai utilizat un astfel de sistem – costurile privind curățarea și întreținerea piscinei, costurile pentru utilizarea energiei electrice etc. 

1.4. Asigură o durată de viață mai mare a sistemelor 

Reziduurile căzute pe suprafața luciului de apă cauzează în timp înfundarea sistemelor unei piscine. Acoperirea acesteia reduce semnificativ riscul producerii unui astfel de eveniment care ar determina costuri de mentenanță suplimentare. 

1.5. Crește nivelul de retenție a căldurii în apă 

Acoperirea piscinei pe timpul nopții asigură o temperatură a apei mult mai ridicată, comparativ cu scenariul în care acest mediu este descoperit. Pierderile de căldură sunt  mult mai mici, motiv pentru care apa devine utilizabilă chiar de la primele ore ale dimineții. Va invităm să aflați mai multe despre pompele de căldură pentru piscine

1.6. Generează un nivel al siguranței mult mai ridicat 

Orice soluție pentru acoperirea piscinei contribuie la obținerea unui mediu mult mai sigur, mai ales în condițiile în care există și copii mici în perimetrul imobilului rezidențial. 

2. Cum alegeți sistemul de acoperire pentru piscină?

Pentru a vă bucura de avantajele prezentate în capitolul anterior, alegerea celei mai bune soluții pentru acoperirea piscinei din curte trebuie raportată la o serie de criterii esențiale. Iată de ce trebuie să țineți cont, atunci când realizați o astfel de achiziție:

2.1. Scopul utilizării unei astfel de soluții 

Acesta este unul dintre cele mai importante criterii de alegere a unui sistem pentru acoperirea piscinei dumneavoastră. Utilitatea acestuia poate rezolva nevoi variate, precum siguranța celor mici și a animalelor de companie, curățarea piscinei sau minimizarea efectelor produse de căderea precipitațiilor. 

2.2. Temperatura medie în regiunea respectivă

Cea mai potrivită soluție pentru acoperirea unei piscine exterioare prezintă caracteristici adaptate climei din regiunea respectivă. Alegerea inspirată a unui astfel de produs poate oferi soluții pentru efectele iernilor aspre asupra sistemelor piscinei sau pentru verile toride care influențează viteza de evaporare a apei. 

2.3. Amplasarea piscinei față de sol

Produsele potrivite pentru piscinele exterioare diferă de piscinele îngropate. Țineți cont și de faptul că astfel de soluții pot fi, de asemenea, personalizate. Cereți-ne sfatul pentru a afla mai multe informații despre acest aspect.

2.4. Forma și dimensiunile unei piscine

Raportați-vă la dimensiunile și forma piscinei exterioare atunci când realizați o astfel de alegere. Măsurarea corectă a dimensiunilor sale – înălțime, lățime, lungime – este importantă din două motive: vă permite să stabiliți un buget de achiziție şi determină alegerea unui produs care poate acoperi eficient piscina.

2.5. Garanția produsului respectiv

Perioada de garanție a sistemului de acoperire reprezintă un indicator al calității acestuia, exprimând încrederea producătorului în rezistența elementelor sub acțiunea factorilor meteo sau în fața unei utilizări frecvente. Garanția este esențială pentru a compara mai multe prețuri, deoarece poate influența costurile ulterioare de întreținere.

3. Tipuri de sisteme pentru acoperirea piscinei

Există o mulțime de variante pentru acoperirea spațiului piscinei, dar pentru a alege produsul potrivit, trebuie să vă raportați la criteriile analizate în capitolul trecut. În timp ce unele acționează ca un adevărat scut împotriva precipitațiilor, contaminanților și a riscurilor de înec, altele surprind prin simplitatea cu care pot fi manevrate.

În continuare, discutăm despre cele mai populare tipuri de soluții pentru acoperirea piscinei, analizând caracteristicile de produs și avantajele oferite după montare:

3.1. Acoperitori retractabile de forme și dimensiuni variate

Gama de acoperitori retractabile din oferta noastră include soluții de forme și dimensiuni variate, simplu de închis și deschis, înainte și după utilizarea bazinului. Mai mult decât atât, datorită formelor interesante ale produselor din această categorie, contribuie semnificativ la estetica spațiului exterior al casei. 

Sistemul retractabil pe șine permite utilizarea piscinei cu acoperișul deschis complet, sau parțial deschis. Datorită efectului de seră pe care îl generează, atunci când acoperișul este complet închis, este posibilă creșterea temperaturii apei, în timpul zilei, precum și menținerea la un nivel termic optim, odată cu lăsarea întunericului. 

Va oferim dimensiuni diferite ale acestor soluții care asigură avantaje specifice: 

Acoperitori retractabile joase 

Modele precum HEXA / HEXA PLUS sau MINI permit posibilitatea utilizării piscinei chiar și cu acoperișul perfect închis și se integrează perfect în decor, datorită înălțimii reduse. Sunt ideale pentru curți de doar câțiva metri pătrați pentru că nu generează o posibilă senzație de claustrare a spațiului exterior.

Acoperitori retractabile semiînalte  

Modelul CLASSIC este cel mai popular model din subcategoria acoperitorilor semiînalte. Permite mai mult spațiu de mișcare în piscină (în condițiile utilizării cu acoperișul perfect închis), iar datorită configurației sale simple, cu secțiune în formă de semicerc, este și un accesoriu estetic al bazinului.

Acoperitori retractabile înalte 

Modele precum DELTA, CORNER sau JUPITER sunt extrem de spațioase, permițând deplasarea fără probleme de-a lungul marginilor piscinei. Aceste produse îmbină comoditatea oferită de piscinele interioare cu libertatea specifică bazinelor exterioare.

3.2. Prelate de piscină pentru iarnă din PVC

Prelatele din PVC pentru iarnă sunt esențiale în sezonul rece datorită proprietăților acestui material, proprietăți care le fac ideale pentru a face față condițiilor aspre. PVC-ul este impermeabil, de aceea, se comportă fără probleme sub acțiunea apei rezultate în urma topirii zăpezii. 

Unele modele de prelată de piscină pentru iarnă pot dispune de plase pentru scurgerea apei rezultate, astfel încât greutatea suplimentară să nu genereze un nivel suplimentar de presiune asupra elementelor de fixare. Nu în ultimul rând, pot preveni cu succes murdărirea bazinului. 

Vă invităm să aflați mai multe informații importante despre prelatele de iarnă din PVC, într-un articol de blog ce abordează exclusiv această gamă de produse. De asemenea, puteți cunoaște mult mai bine proprietățile și beneficiile pe care le oferă prelatele gonflabile pentru iarnă Air Cover și Bar Cover din oferta noastră. 

3.3. Prelate de piscină cu bule pentru vară 

Aceste soluții pentru acoperirea piscinei exterioare izolează apa din bazin, ajutând la reducerea gradului de evaporare precum și la menținerea unei temperaturi optime. Spre deosebire de alte soluții prezentate în acest capitol, prelatele cu bule pentru perioada verii au un cost de achiziție mult mai redus. 

Prelatele de vara Blue 180 și Blue 250 sunt realizate din polietilenă, material rezistent în fața acțiunii razelor UV, contribuind la creșterea temperaturii apei cu 3-4°C. Durata de viaţă a acestora (în condițiile unei utilizări moderate a soluțiilor chimice pentru tratarea apei) este de 2-3 ani. În cazul în care prelatele de vară sunt utilizate pentru piscine aflate la interior, acestea contribuie la diminuarea cantității de apă evaporate și al timpului de funcționare al dezumidificatoarelor ceea ce asigură un consum mai redus de energie. 

Derulatoarele automate și manuale pentru conservarea prelatelor

Vă punem la dispoziție derulatoare pentru piscină variate, simplu de utilizat pe întreaga perioadă a unui an calendaristic. În funcție de bugetul avut la dispoziție sau de simplitatea pe care doriți să o obțineți în manevrarea acestor sisteme de acoperire a piscinelor exterioare, puteți opta pentru: 

Derulatoare manuale 

Utilizarea prelatelor cu ajutorul acestora implică forță fizică, însă datorită sistemului prin manivelă, rularea și derularea sunt simplificate semnificativ. Efortul fizic specific poate fi susținut de o singură persoană, iar datorită rolei din structura produsului, întreaga acțiune se realizează într-un timp relativ redus. 

Derulatoare automate 

Aceste soluții pentru rularea și derularea automată a prelatelor au un cost de achiziție mai ridicat decât cele acționate manual, însă efortul depus în proces este unul redus. De aceea, asigură o soluție eficientă pentru manipularea prelatei termice, mai ales în condițiile în care piscina are dimensiuni impresionante. 

Avem disponibile în oferta online de pe site atât derulatoare automate cu panou solar, activate în funcție de condițiile meteo, cât și soluții prevăzute cu manetă, astfel încât rularea și derularea piscinei să se poată realiza și manual, în cazul unei situații neprevăzute. 

De asemenea, anumite derulatoare pentru prelata piscinei au cadru telescopic, adaptându-se astfel diferitelor dimensiuni ale bazinului. Pot avea roți pentru un transport simplificat, precum și un cadru dintr-un anumit material (piatra, lemn, inox) pentru a se integra în decorul spațiului exterior, din punct de vedere al esteticii.

Alegerea unei soluții pentru acoperirea piscinei se bazează pe o serie de factori-cheie: dimensiunile și forma bazinului, clima din regiunea respectivă, bugetul avut la dispoziție sau nevoia de a genera siguranță pentru copii și animalele de companie. Alegând inspirat un astfel de produs, vă bucurați de beneficii sesizabile pe termen lung. 

Vă punem la dispoziție o gamă variată de produse pentru acoperirea piscinei, precum sistemele de acoperire retractabile sau prelatele de iarnă și vară, alături de elemente de fixare și conservare a acestora (ex: derulatoare manuale sau automate). Analizați oferta actualizată și comandați online cele mai potrivite soluții pentru nevoile dumneavoastră.