Pregătirea pentru startul de deschidere a piscinei este o operațiune care necesită 3 lucruri importante :

 • Timp
 • Echipamente adecvate, de ultimă generație (atunci când se dorește economisirea apei,energiei electrice și a substanțelor)
 • Cunoștințe tehnice.

Recomandarea noastră este de a apela la persoane cu experiența, astfel încât să nu aveți costuri ulterioare datorate necunoașterii.

Pentru a va bucura în liniște de sezonul estival și de piscina ta, cu un consum minim de resurse și timp, consultați cu atenție acest ghid pentru a obține cât mai ușor rezultatele dorite.

Cuprins:

 1. Noțiuni generale
 2. Valori estimative pentru startul deschiderii piscinei!
 3. Care sunt condițiile optime de a da startul piscinei tale?
 4. Care sunt substanțele de prim ordin folosite pentru a da startul piscinei?
 5. Întreținerea și menținerea în limite normale a apei, cu ajutorul substanțelor chimice corespunzătoare.

1. Noțiuni generale

1.1 Îndepartarea apei și a altor depuneri de pe prelata de iarnă.

Pasul 1. Îndepărtați toate depunerile și murdăria depuse pe prelată după iernare : frunze, apă, etc.

Pentru ca apa adunată pe prelată să nu fie dispersată în interiorul piscinei, recomandarea noastră este ca cel puțin 2 persoane să ridice din partea laterală a acesteia, pentru ca apa să fie distribuită în afara piscinei.

1.2 Îndepărtarea accesoriilor de iarnă (prelata de iarnă, balizele anti-îngheț și dopurile de iernare din duze și skimmere)

Pasul 2. Așa cum am menționat mai sus, după procesul de îndepartare al murdăriilor depuse pe prelată după iernare, curățați toata murdăria de pe aceasta și lăsați-o să se usuce pentru a preveni formarea mucegaiului. Pliați-o apoi cu grijă pentru a o depozita până la sezonul următor. Scoate-ți balizele anti-îngheț, dopurile din duze și din skimmere.

1.3 Instalarea accesoriilor piscinei (scara de inox, trambuline, cascade)

Pasul 3. Înainte de a instala scara din inox, trambulina și alte accesorii pe care le detineți, curățați-le cu o perie.

Pont : pentru strălucirea echipamentelor, folosiți o soluție de curățare pe bază de inox.

1.4 Verificarea și repunerea în funcțiune a sistemului de filtrare.

Pasul 4. Puneți coșurile pentru skimmere și piesele duzelor de refulare la locurile lor. Verificați ca robinetul pentru sifon să fie în poziția deschis. Verificarea și repunerea în funcțiune a sistemului de filtrare este o opțiune primordială, indiferent de tipul piscinei. Reconectați echipamentele pe care le detineți (pompă, filtre) cu verificarea în prealabil pentru a fi sigur că nu este cazul de reparare sau înlocuire a unor componente.

1.5 Ajustarea cu apă până la nivelul optim de funcționare.

Pasul 5. Ajustați cu apă până la nivelul optim de funcționare. Dacă rama skimmerului nu are gravat semnul minim-maxim, ajustați cu apă până la jumătatea ramei skimmerului.

1.6 Testarea și ajustarea valorilor chimice ale apei.

Pasul 6. Pentru a testa ph-ul, clorul, alcalinitatea sau duritatea, care ajută la menținerea controlului nivelului de substanțe chimice, puteți folosi o trusă de analiză specifică testării acestor valori.

Valorile alcalinității totale trebuie să fie cuprinsă între 80-120 ppm.

Valoarea pH-ului ajută sau blochează activitatea clorului. Aceasta trebuie să fie între 7.2 – 7.4.

Pentru a scădea sau crește valoarea ph-ului, folosiți Ph + sau Ph –.

Un alt parametru important este duritatea apei. Aceasta influențează o serie de alte proprietăți fizico-chimice ale apei. Pentru a avea un nivel optim al durității apei, folosiți Antikalk, acesta fiind un reducător al durității.

1.7 Tratarea apei prin shock.

Pasul 7. În procesul de tratare al apei prin shock, se folosește clor granulat sau clor lichid. În cazul clorului granulat, acesta trebuie dizolvat în prealabil, deoarece în forma sa inițială poate produce modificări ale culorii linerului. Pentru 10 mc de apă se folosesc 80 grame de clor granulat. Nivelul clorului este diferit în funcție de temperatura apei și temperatura exterioară. După procesul de shock, de preferabil este ca sistemul de filtrare să funcționeze 24 / 24 h până la obținerea unei ape cristal.

După terminarea procesului menționat mai sus, este necesară măsurarea ph-ului și al clorului.

1.8 Repornirea sistemului de filtrare și verificarea acestuia.

După ajustarea echipamentelor și punerea în funcțiune a sistemului de filtrare, asigurați-vă de funcționarea corespunzătoare a acestora. Pentru economie în exploatare folosiți pompa cu turație variabilă, aceasta având o economie de 70-80 % față de pompele clasice. În cazul în care utilizați sisteme de încălzire pentru piscina dvs. (pompa de căldură, schimbător, etc.) sistemul de recirculare trebuie să funcționeze 24 h pentru a compensa eventuale pierderi.

2. Valori estimative pentru startul deschiderii piscinei!

2.1 Valoarea cu substanțele folosite.

Cantitatea de substanțe chimice folosite vor fi în funcție de dimensiunea piscinei și de calitatea apei cu care aceasta va fi alimentată.

2.2. Valori privind manopera de deschidere.

Când timpul îți este limitat sau pur și simplu nu vrei să ai bătăi de cap, poți apela la o firmă specializată, care va face totul în locul tău. Costurile pentru acest serviciu te va face să scoți din buzunar suma aproximativă de 500- 1500 lei, în funcție de pachetul dorit ales.

3. Care sunt condițiile optime de a da startul piscinei tale?

Pentru startul deschiderii piscinei tale nu există o dată prestabilită, dar recomandarea este să se facă când temperatura exterioară este peste 15 grade.

4. Care sunt substanțele de prim ordin folosite pentru a da startul piscinei?

Există o listă cu substanțele chimice de prim ordin pentru o apă a piscinei curată și sigură:

 • Clor granulat sau SP Clor lichid
 • Regulator ph ( + sau -)
 • Algenex (soluție utilizată pentru combaterea algelor din piscine si bazinele de înot.)
 • Metal free (lichid inhibitor al metalelor din apa piscinelor.)
 • Liqui Floc (floculant tablete)
 • Typ 20 (detergent pentru curățarea liniei apei)
 • Antikalk (soluție de îndepărtare a calcarului)

5. Întreținerea și menținerea în limite normale a apei, cu ajutorul substanțelor chimice corespunzătoare.

Neglijarea acestui aspect va face ca apa din piscină să devină tulbure, iar acest proces de întreținere vi se poate părea un task greu de realizat.

Valorile clorului și al ph-ului sunt cele mai importante de menținut în limitele normale. Clorul are rolul de a ucide bacteriile din apă, iar valoarea ph-ului ajută sau blochează activitatea clorului. Recomandarea noastră este ca analiza apei cât și tratarea să se facă zilnic pentru a evita oscilațiile mari, de genul tratament 1 dată/ săptămână care pot da bătăi foarte mari de cap.

De exemplu, în situația în care plouă de 2 ori în aceeași săptămână, în care dvs. așteptați ziua de sâmbătă în care să faceți tratamentul, veți avea o apă praf care va necesita multe substanțe, în loc să fi intervenit după fiecare ploaie.

Pentru a obține rezultate pozitive, folosiți doar produsele noastre, acestea fiind produse la standarde înalte, de calitate germană și concentrații ridicate, astfel încat să utilizați minimul de substanțe cu maximum de efect. Chiar dacă la prima impresie prețul poate să fie mai ridicat pentru un produs în comparație cu altul, CITIȚI CU ATENȚIE ETICHETA PRODUSULUI !!!

Luam de exemplu produsul nostru Algenex care necesită o doză de 50 ml/10 mc/ săptămână. În comparație cu un alt produs, al unei alte firme care costă jumătate din preț față de primul, necesita 200 ml/10mc.

În aceste conditii dvs. cheltuiți pentru un produs ieftin, dar în realitate cheltuiala reală este de 4 ori mai mare datorită consumului de substanțe folosite. De aceea, folosiți cel mai bun produs și veți face cu siguranță economie.

În cazul în care nu există informații despre modul de utilizare sau dozare, sau mai grav există informații diferite de la comerciant la comerciant la același produs, NU CUMPĂRAȚI ACEL PRODUS!!!

Un rol major în a avea apa din piscină limpede și sigura îl are filtrul piscinei. Acesta trebuie curățat constant pentru că acesta reține murdăria din apă. De asemenea, introducând regulat în skimmerele piscinei floculant cartuș, veți avea apa din piscină curată, deoarece acesta are rolul de a face apa cristal.

În urma acestor proceduri, nivelul apei scade, astfel lucrul pe care trebuie să îl faceți este să reumpleți piscina pana la nivelul necesar. Acest lucru îl puteți face și în zilele toride de vară, pentru că apa se evapora, aproximativ 1-2cm /zi.